Her er en opskrift på en lækker hjemmelavet pizza:

Ingredienser:

Pizzadej:

  • 25 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Ca. 400 g hvedemel

Tomatsauce:

  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk oregano
  • Salt og peber efter smag

Topping (valgfrit):

  • 200 g revet mozzarella
  • 100 g skinke, pepperoni eller andet kød
  • Grøntsager som champignon, peberfrugt, løg, oliven
  • Frisk basilikum
  • Evt. parmesan til at drysse over

Fremgangsmåde:

1. Pizzadejen:

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt olivenolie, sukker og salt.
  3. Rør hvedemelet i lidt ad gangen, indtil dejen er blød og smidig. Ælt dejen grundigt i ca. 5-7 minutter.
  4. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

2. Tomatsaucen:

  1. Varm olivenolien op i en gryde, og svits hvidløget til det er let gyldent.
  2. Tilsæt de hakkede tomater, sukker, oregano, salt og peber.
  3. Lad saucen simre i ca. 15-20 minutter, indtil den er tyknet. Smag til.

3. Samling af pizza:

  1. Forvarm ovnen til 220°C (varmluft).
  2. Del dejen i 2-4 portioner afhængigt af, hvor store pizzaer du vil lave.
  3. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord.
  4. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Fordel tomatsaucen jævnt over dejen.
  6. Drys mozzarellaost over og tilføj dit ønskede fyld.
  7. Bag pizzaen i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller indtil bunden er sprød og osten er smeltet og gylden.

4. Servering:

Top eventuelt med frisk basilikum og lidt parmesan. Nyd din hjemmelavede pizza!

Velbekomme!